Ce înseamnă Să Fii Femeie?


,, În prezent, poziția femeii în societate este discutabilă în funcție de țara și mediul în care trăiește. Ceea ce nu este discutabil este faptul că suntem spălate pe creier și manipulate să ne credem singure inferioare bărbaților, cu un nivel de inteligență nu sub medie, ci la nivelul unei adolescente, unui copil, stăpânite doar de emoții și frică.

Având acces la informație, cu o tehnologie atât de avansată, nu reușim să ne focusăm asupra lucrurilor importante din viața noastră, pentru că ne este dirijată atenția în mod subliminal către involuție. Spun acest lucru pentru că oriunde te-ai uita: televizor, internet, ziare, Facebook, pe stradă, în biserică, în casele oamenilor, se promovează mediocritatea femeii.

Culmea este că nu bărbații sunt în fruntea promovării acestui trend rămas la modă după dispariția matriarhatului în lume, ci chiar ele, femeile, sunt ambasadoare.

...............................

Aceste rânduri nu te învață și nu-ți explică ce înseamnă să fii nici creștin și nici femeie, te poartă în schimb într-o călătorie în lumea reală a femeii, ca să înțelegi de ce suntem așa cum suntem și de ce atunci când întrebi pe cineva care este rostul acestei femei pe lume ori nu va ști să-ți răspundă ori se va teme s-o facă ori va va spune inocent, că trebuie să fie cea mai bună gospodină dintre creștine.

...............................

Acum, că reconstruiesc puzzle-ul cu ceea ce a rămas din mine și ceea ce mi-ar plăcea să devin, nu sunt curioasă să aflu trăsăturile femeii puternice, pentru că nu puterea te definește ca om... ca om te definesc virtuțile. Pot învăța să fiu femeie de la cele care, pentru mine, cred că reprezintă cu adevărat FEMEIA. Ele sunt doamnele neamului meu și ale seminției mele, care-au fost puternice în loc să fie fericite și pe care le admir din tot sufletul c-au fost mai bărbate decât bărbații.

................................

Să fii femeie nu înseamnă să te afunzi resemnată în moliciunea papucilor de casă și să te evapori împreună cu sosul de la tocăniță, nici să șmotruiești din zori până-n seară ca să-ți fie casa lună, să nu te bârfească prietenele c-ai fi dezordonată; să fii femeie nu înseamnă să te limitezi la învățăturile primite, să duci mai departe tradiția de-a fi o bună gospodină, o bună creștină.

Femeile trebuie să înțeleagă că un buchet de flori primit de ziua lor, de ziua mamei, le poate aduce zâmbetul pe buze, dar nu le va șterge anii de oboseală acumulați în suflet. Aducerile aminte și regretele tardive nu le vor ține de cald mai mult decât o va face lespedea de piatră.

...............................

De-a lungul istoriei, bărbații au fost cei care au condus lumea, care și-au însușit marile descoperiri, marile invenții, ei au fost cei mai buni la toate și l-au avut pe Dumnezeu unealtă în crearea unei lumi androcentriste. Femeia... a fost roata inutilă a căruței.


Dar azi, acum, în acest moment... are femeia nevoie de tipare în care să se încadreze pentru a fi acceptată și pentru a se accepta?

Are nevoie de-un păpușar care s-o ghideze în propria-i viață, legată la ochi; un păpușar care s-o țină legată de niște dogme religioase expirate, care să-i răspundă la-ntrebări, care să-i rezolve problemele?

Are ea nevoie de puterea altuia, din moment ce mai bine de două mii de ani a reușit să ducă în spate (singură, deoarece bărbatul era obosit de-atâtea teritorii cucerite, preocupat cu invențiile, descoperirile, cu munca grea) crucea unui păcat nicicând comis și-a suportat o rușine de care ar trebui să fie mândră: dorința cunoașterii, a evoluției?'''

fragment din cartea Divinul feminin

M.Camelia


 

©2020 by Divinul feminin. Proudly created with Wix.com