Cine sunt eu?;; Cine sunt eu?

Cine este femeia care, timp de 30 de zile, a mâncat , a dormit și a respirat întrebare după întrebare?

Încă nu știu... n-am reușit să aflu. Poate chiar este târziu să caut răspuns la această întrebare și nu are sens să aflu cine sunt, din moment ce descopăr că ceea ce știam despre mine că sunt era doar fructul fals al mărului în jurul semințelor.

Oare asta să fiu? Un fruct fals fals al conștiinței și-al conjuncturilor?

.........................

Toate experiențele mai puțin plăcute m-au făcut să mă prăbușesc și să m-adun în mine. M-am temut să fiu respinsă probabil sau m-am temut de adevărata față a oamenilor și-am păstrat distanța față de ei; teama mi-a devenit temerile, temerile mi-au devenit lanțuri și tăcerea... loc de-nchinăciune.

Nu știu cine sunt. Habar nu am cine sunt. Pot fi conștiință pentru că este un termen surogat al lui Dumnezeu, un termen ce ne definește existența și vine să susțină înflăcărat că și eu sunt vocea care vorbește, nu sunt oasele și carnea cum a spus Platon.


Citeam undeva că în noi există o voce, un parazit care ne infestează mintea și se numește ego și că trebuie să-l exterminăm fără milă, pentru că este sămânța răului care ne ține departe de divin.

Cum ar zice cine-a scris articolul respectiv, am reușit să țin în lanțuri acel parazit vreme de treizeci de ani, m-am supus divinității . Câtă bucurie pe capul meu c-am făcut parte din gloata oamenilor cumsecade, care și-au dedicat întreaga existență aproapelui... am devenit parazitul minții mele, ce victorie!

Numai că acest parazit, nu știu cum și de ce, mă cam strânge cu ușa acum să poată ieși afară din mine.

.......................

În DEX omul este o ființă superioară, socială, caracterizată prin gândire, inteligență și limbaj articulat. DEX-ul zice că sunt om, dar caracterizarea arată ce sunt, nu cine sunt. Am impresia că nu pun întrebarea potrivită și totuși... Cine sunt eu? Cine?!

Păi... ce este cine și ce face el?

Este un suplinitor al substantivului... un parazit!

Noi suntem tot, suntem afirmații și nu întrebări! Și nu trebuie să ne ferim de acest eu, despre care circulă zvonul c-ar fi frate cu dracu' , mai ales că este folosită în Biblie această sintagmă ''EU SUNT'' și-i este atribuită lui Isus...

Cine sunt eu?

Cine... sunt eu... eu totul?


fragment din cartea Divinul feminin

M.Camelia

 

©2020 by Divinul feminin. Proudly created with Wix.com