Criza de la treizeci de ani-''Divinul feminin''

Updated: Oct 4, 2020


'' Criza de la treizeci de ani este un mit de pe urma căruia trag foloase doar popii și psihologii...deoarece noi, femeile, suntem crizate din fire și n-avem nevoie s-ajungem la această vârstă ca să fim invadate subit de-un alter ego necunoscut și să ne pierdem mințile.

De-a lungul vieții, depășim nenumărate praguri existențiale-mai mult dsau mai puțin conștientizate-și ne confruntăm atât cu schimbările de atitudine cât și cu mini-depresiile.

Orice om e supărat la un moment dat, în sufletul lui, pe realizările insuficiente, pe realizările altora; orice om e dezamăgit de sine uneori, în special când merită să facă mai mult, dar nu face dintr-un motiv sau altul. Nu poate exista cineva, în special fiind femeie, care să aibă un comportament liniar și constant, douăzeci și patru de ore din douăzeci și patru, decât dacă e sub tratament...sau poate că există, dar nu am cunoscut eu astfel de persoane și sunt doar subiectivă.

Cred că e normal să avem stări conflictuale cu noi însene la orice vârstă-izvorâte din frustrări și nemulțumiri- atâta timp cât trăim într-o societate dezvoltată și nu în pădure printre animale, unde ne-am vedea perfecte. Și mai cred că e normal să ne simțim uneori demoralizate, în depresie, fără niciun motiv anume, așa cum e normal să ne vedem într-o zi lebede, într-alta gâște, iar în alta și mai gâște...în funcție de starea de spirit pe care o avem și nu de modul reflexiv de a ne raporta la propria noastră persoană sau la personalitatea avută.

Incertitudinile, regretele, întrebările pot aduce nemulțumire, este adevărat și chiar tristețe, dar asta înseamnă creștere, maturizare și nicidecum un prag existențial atât de înalt încât să nu poată fi depășit...

Când am publicat fragmentul de mai sus pe blogul meu, n-aveam nici cea mai vagă idee despre ce înseamnă cu adevărat să fii prins în gheara depresiei ori să ai crize de personalitate... cum n-aveam nici cea mai vagă idee că mă aflam la un pas, la un singur pas de a-mi vinde sufletul să-mi găsesc liniștea, să-L găsesc pe Dumnezeu și ai Lui.

Se vede însă că lucrurile din viața nostră, care trebuie să se întâmple, se întâmplă și, pregătiți sau nu, le înfruntăm.............................................''

fragment di cartea Divinul feminin

M.Camelia


Vocea rațiunii

Conștiința

Despre lege

Legea atracției

Este Dumnezeul biblic femeie?

Sensul și scopul vieții

Ce este fericirea?

Există viață după moarte?

Ce înseamnă ''Să Fii Femeie''?

Cine sunt eu?

15 mai

 

©2020 by Divinul feminin. Proudly created with Wix.com