Despre schimbările din viața noastră


Vrei să faci schimbări în viața ta, dar nu știi de unde să începi, cu ce să începi?

Nu ești convins/ă că e momentul potrivit, dar simți că trebuie să ieși din rutina în care te-ai afundat?

Nu te simți fericit/ă, împlinit/ă și ți-ai dori poate o pauză de la tot ce înseamnă nemulțumire ?

Dacă ai răspuns afirmativ la aceste întrebări sau măcar la una dintre ele, atunci ești în locul potrivit să afli că nu ești singur/ă în această situație și probabil ca noi sunt mulți.


Impulsul ar fi să spun: nu faceți A-Z lucruri, dar nu știu cât de mult ar ajuta, așa că mă focusez pe ceea ce ar putea fi constructiv.

De ce este bine să-ți asculți instinctul în momentul în care gândul schimbării ți-a încolțit în minte și nu-ți mai dă pace, te scoate din rutină?

Tocmai ca să ieși din rutină și să ai posibilitatea unui nou început. Oferă-ți șansa de a petrece timpul și cu tine, oferă-ți întâietate și discută cu tine însuți/însăți mai înainte de a discuta cu alții și de a le cere sfaturi. De obicei avem tendința de-a fugi de noi înșine și de singurătate, de-a ne ține mintea ocupată cu gândurile altcuiva, cu actualizările de pe Facebook, cu problemele de rezolvat sau lucrurile urgente de făcut, pierzând din vedere esențialul: PROPRIA PERSOANĂ!


Sfaturile prietenilor, cunoscuților, etc pot fi binevenite, dar nu sunt prioritare atunci când te afli la cotitură, așa că, închide ușa și dă drumul la câini ca să nu te deranjeze nimeni cât timp vei purta discuția cu cea mai importantă persoană din lume ! Dacă nu ai câini, trage obloanele între tine și restul lumii și ...caută-te, CUNOAȘTE-TE!

Acesta este primul și cel mai important pas de urmat în regăsirea drumului pierdut sau în găsirea altui drum mai bun.

Nu te găsești?

Fă o plimbare în parc, pe stradă, la biserică, în jurul curții, măsoară balconul cu tălpile goale; stai pe un scaun la soare, grădinărește, privește cerul, munții, marea, oamenii...Urlă, plângi, dă-te cu capul de pereți, savurează-ți depresia-dacă simți că ești în depresie-; gătește, fă curat, dansează, fă ce vrei, dar găsește-te, ADUNĂ-TE!.

Închide televizorul.

Închide telefonul.

GÂNDEȘTE!

Doar tu poți gândi pentru tine, doar tu știi ce este cel mai bine pentru tine! Așa cum faci curățenie și arunci gunoiul din casă, fă și cu viața ta!

Spune STOP, ce afost a fost! Ieși din cocon, chiar dacă-ți este confortabil; dincolo...poate fi o lume extraordinară care te așteaptă tocmai pe tine! Ridici din sprâncene și ai îndoieli? Ridică! Dar spune și : De ce nu? Oricum mai rău nu-ți poate fi, dar ÎNCEARCĂ!

Fii conștient de puterea ta, nu dependent de slăbiciunile tale!

Fii conștient de momentul prezent și ia-l ca oportunitatea de a fi un om nou, cu un țel nou, cu o viață nouă.


Ți-e teamă de eșec, ți-e teamă de ridicol ?

Gândește-te la cei pe care-i admiri, la cei care-și trăiesc visul și pune-te în locul lor pentru câteva momente. Cum crezi c-au ajuns unde-au ajuns? Să nu fi avut temeri sau mustrări de conștiință? Oare ei n-au fost descurajați și nu s-au gândit niciodată că visurile nu-și au rostul?

Păi... chiar nu-și au rostul dacă nu ai și-un plan să le aduci la lumină!

Mută-te pe scaunul șoferului în viața ta și nu mai lăsa pe nimeni să-ți spună că nu știi, că nu poți, că nu ești în stare s-ajungi unde ți-ai propus, dacă ai avut în jurul tău asemenea persoane. Dacă ele n-au curajul de-a fi fericite, asta înseamnă că nici tu nu trebuie să fii?

Uneori nu e suficient să ai o idee grozavă, știu, ai nevoie și de resurse materiale, dar acestea înseamnă pasul al doilea. Important e să-l faci pe primul întâi și nu astăzi, ci acum , ÎN ACEST MOMENT! De ce acum? pentru că îți este singurul îngăduit și pentru că nu ai certitudinea zilei de mâine. Nu poți aștepta pasiv/ă și nu poți privi indiferent/ă la timpul care trece pe lângă tine, remnat/ă ori plângându-ți de milă. Oricât de neînsemnat ți s-ar părea lucrul care-ți place, la care te pricepi, îmbunătățește-l și dă-i valoare, nu poți contiuna să fii doar spectator al vieții tale. Ai curaj și încredere în tine, URCĂ PE SCENĂ împreună cu visurile tale! 

©2020 by Divinul feminin. Proudly created with Wix.com