Despre oameni și trăiriMai este puțin și ne luăm rămas bun de la decembrie.

Anul 2020 a fost despre oameni, trăiri, experiențe și despre cum m-am raportat eu la toate acestea. Ce public astăzi nu este parte dintr-un jurnal de scriitor, ci din jurnalul unui om simplu, care a trecut prin toate stările emoționale, posibile și imposibile, în ultimele luni.

Am cunoscut mai bine diverse caractere și mi s-a confirmat că unele dintre ele nu sunt cum par la prima vedere și stând în preajma lor îți dezamăgesc așteptările. Am cunoscut persoane pe care nu mi le doresc în preajmă, altele cu care nu voi mai vorbi vreodată și pe care nu le voi mai vedea vreodată, (alegeri care nu le includ / ale căror alegeri nu mă includ); mă înțeleg, le înțeleg și le urez fericire și viață frumoasă, pentru că nimeni nu este obligat să ne placă ori să ne accepte, așa cum la rândul nostru acceptăm puțini și ne sunt pe plac puțini. Nu este vina nimănui că se întâmplă așa...uneori ne proiectăm în mintea noastră anumite realități care se dovedesc a fi greșite și...cam atât.

Spre norocul meu, am întâlnit puțini astfel de oameni și chiar îmi pare rău că nu reușesc să le acord șanse peste șanse, cum o făceam în trecut, dar timpul este atât de prețios încât mi-e imposibil să-l petrec reparând ce altora le place să strice. Prefer să-i tolerez pe cei care știu că mă mint, deoarece în spatele minciunilor stă un om care se minte pe el însuși ori nu vrea să mă rănească pe mine.

În 2020 și nu numai, am cunoscut oameni cărora le-am greșit cu voință sau fără, cărora le-am provocat neplăceri și față de unii regret sincer, față de alții la fel de sincer regret că n-am făcut-o mai mult; dar am înțeles că nu toți cei care apar în viața noastră vin să ne învețe anumite lecții, unii ne ajută și ne sunt aproape cât timp învățăm aceste lecții.

De astfel de oameni care să-mi fie sprijin am avut noroc în ultimul timp. Lor le mulțumesc că m-au susținut chiar și atunci când nu trebuia, când am meritat poate prea puțin. Datorită lor, acestora de care mi s-a lipit sufletul și de care mă îndrăgostesc în fiecare zi mai mult, viața mea este extraordinară. Dacă suferința este cea care ne face mai puternici, atunci iubirea cu siguranță ne face mai buni și mai fericiți.


 

©2020 by Divinul feminin. Proudly created with Wix.com