27 Octombrie 2020

Updated: Nov 7, 2020
Azi am avut o zi superbă! M-am trezit înainte de ora șapte, după doar 4 ore de somn, fără alarma ceasului, dar cu o stare de bine extraordinară.

Mi-am băut cafeaua citind e-mailurile și două pagini din Demonii, în pijamale și-n halat de casă, în fotoliul de la geam. Am lăsat repede cartea din mână, nefiind potrivită într-o astfel de zi, iar Dostoievski este departe de a fi preferatul meu.

Ceața de afară și mirosul de lemn ars m-au transpus într-o atmosferă de iarnă, deși suntem abia în octombrie; ador mirosul lemnelor, fie proaspăt aduse în casă, fie arse și ador mirosul pământiu al acestui anotimp.

Mi-ar fi plăcut să lenevesc mai mult lângă geam, dar aveam un program de respectat și comisioane de făcut, așa că am privit cum se ridică ceața, dar prin parbrizul mașinii.

Cu toate că peste zi a plouat și a fost destul de rece, nimic nu mi-a alterat starea și chiar m-am cadorisit c-o jumătate de oră de plimbat prin parc. Pot spune lejer că am fost senină... în opoziție cu vremea și cu frunzele rupte din toamnă.

Am observant că de-o perioadă, de când nu mă mai las afectată de nimicurile existențiale și-mi focusez atenția pe ceea ce-mi dă satisfacție, scrisul, starea mea de spirit s-a îmbunătățit considerabil. Până acum am fost într-o continuă căutare, de sine, de fericire, de Dumnezeu... De când scriu romanul al cărui personaj principal este foarte evlavios, tind să cred că ne împrumutăm reciproc anumite trăiri și credințe. Eu îi dau încredere și soluții să-și găsească menirea, iar el îmi dă liniște, bucurie și...un dram de spiritualitate cu care n-aș fi crezut vreodată că voi rezona și că-mi va plăcea.

Înainte aveam oarece dubii să mă declar fericită, așteptam parcă mai mult ca s-o pot face, dar îmi dau seama câtă bucurie îmi aduc lucrurile mărunte și cât de utile îmi sunt în viața de zi cu zi.

Este o adevărată binecuvântare să ai liniște în suflet și să nu trebuiască s-alergi după fericire, ci să te oprești și să observi frumusețea din jurul tău; într-o ceașcă de cafea, într-o carte, în perdeaua de ceață coborâtă la fereastra lumii sau într-un zâmbet de octombrie, portocaliu...21 views0 comments
 

©2020 by Divinul feminin. Proudly created with Wix.com