4 Noiembrie 2020

Updated: Nov 7, 2020

Azi este miercuri, 4 Noiembrie. N-am mai scris de câteva zile deoarece am fost extrem de ocupată. Universitate, proiecte, comisioane de făcut, toate necesită timp și dăruire, într-o lume extrem de aglomerată și alertă. Am norocul să fiu înconjurată de persoane care nu sunt superficiale, care-și arată frumusețea sufletului prin vorbe, prin gesturi și fapte și reușesc mai mereu să mă binedispună. Este minunat să petreci timpul cu oameni care-ți încântă zilele, uneori poate umbrite de cei cărora le pasă mai puțin. Vremea a fost însorită, dar parcă prea rece pentru începutul lui Noiembrie, șapte grade mi s-au părut prea puține în comparție cu săptămâna trecută.

În aceste zile am avut multe motive de bucurie, din păcate nu le pot povesti pe toate, unele trebuie să rămână acolo unde le este locul și anume în inimă, departe de orice prejudecată.

Astăzi de exemplu, în parcul de lângă campus, am fotografiat ciuperci otrăvitoare, extrem de frumoase. A fost prima dată când le-am văzut înafara pozelor sau a filmelor și chiar am simțit oarece satisfacție în secundele în care le-am imortalizat frumusețea.

Pe drumul spre casă mi s-a demonstrat încă o dată că am plăceri mărunte. Cum de multă vreme voiam să opresc mașina de înghețată și nu ne sincronizam deloc, iată că astăzi a trecut pe lângă mine și am oprit-o. Am blocat și traficul desigur, dar toată lumea a fost înțelegătoare când mi-a văzut zâmbetul copilăresc pe chip și înghețata de vanilie în mână. Bineînțeles că nu puteam conduce, așa că am mers câțiva metri mai departe, am pus mașina pe avarii, pe dublă linie continuă din păcate și am savurat dulceața acelei reușite, în tihnă.

Sufletul omului nu-și poate planifica fericirea, nu știe când trebuie și când nu trebuie să se bucure. O face pur și simplu. Noi, cei dincolo de el, cei îmbrăcați în conștiință, tindem să ne limităm la anumite tipare prestabilite și să ne lăsăm purtați de mulțumire doar atunci când trebuie, când e bine. Fercirea nu știe când e bine sau dacă e bine, ea ți se prezintă fără programare și dacă e lăsată...te învăluie...dacă nu, nu.20 views0 comments
 

©2020 by Divinul feminin. Proudly created with Wix.com