Despre dorințe

Updated: Dec 16, 2020''Tuturor ni se întâmplă să ne pierdem în mărunțișuri și să trăim timpul în mare parte inconștienți de noi înșine, dovadă că și eu am făcut la fel este criza existențială care mă ține trează nopțile și caută răspunsuri la-ntrebări, făcând conexiuni poate aberante.

Dacă ne-am opri din când în când și ne-am întreba sinele ce-și dorește, atunci viața noastră s-ar schimba și ar fi cu adevărat minunată. Nu am mai fi sclavii nimănui, ne-am conecta la noi și la adevăr, dar din păcate lucrul acesta nu se întâmplă pentru că societatea nu are nevoie de oameni deșteptați, ci de egoul lor pentru că este singurul ce-i poate subjuga. Egoul mereu vrea ceva, mereu își dorește ceva.... Dacă religia are nevoie de un ego amorțit, societatea în schimb, are nevoie de un ego activ, dar activ într-o direcție anume, impusă și nu liberă; noroc c-avem conștiința destul de maleabilă să ne-o modeleze după bunul plac... să-i fericim pe toți. Dacă am înțelege că deținem doar o clipă de trăit pe pământ, atunci am face ca această clipă să fie a noastră și am prețui-o mai mult decât prețuim acum pantofii din vitrină, notați în lista cu dorințe.

Vrem poșeta de firmă, casa impunătoare, mașina ultimul tip, bijuterii, atenții, etc. Dar de ce? De ce ne dorim aceste lucruri? Ca să ne lăudăm cu ele pe rețelele de socializare, prietenilor, dușmanilor; ca să se fălească egoul nostru, ca să hrănim păcatul și implicit legea, nicidecum să ni se bucure sufletul, să fim cu adevărat fericiți.

.......................Cerem cu mintea și nu cu inima, cerem stăpâniți de egoism, de vanitate și, pentru că cerem rău, de aceea nu primim.........

.......................Doar atunci când vom înțelege de ce primim rău dacă ne gândim la rău și vom face diferența între modurile în care cerem aceste lucruri, doar atunci vom ști cum să ne folosim mintea, ca să ne ușurăm sufletul.

Tot ceea ce ne dorim se poate materializa, atâta timp cât rezonează cu sinele de dincolo de ego, pentru că atunci se aliniază universului, asta...că tot e la modă să ne aliniem universului.......................................''


fragmente din cartea ''Divinul feminin''

M.Camelia


 

©2020 by Divinul feminin. Proudly created with Wix.com