Pactul cu diavolul

Updated: Nov 8, 2020


Ziua 1

,,

Momentul perfect


Se scurg zorile printre degetele norilor, sub luna plină. Pe jumătate adormită, cu casele toate din cărămidă maro, cu vise și visuri înecate-n vin, strada pare mai prietenoasă, mai caldă.

M-am mutat de o săptămână la periferia Londrei. Întotdeauna am visat la un astfel de loc și alegerile m-au adus până la urmă aici. Mi-am făcut curaj să transform visurile în țeluri și în sfârșit studiez fotografia; numai ție n-am avut curaj să-ți cer să rămâi,, să faci parte din viața mea. Poate dacă ți-aș fi spus ce simt, ai fi ales alt drum.

Am așteptat mereu momentul potrivit ca să-ți spun te iubesc, dar nu există un astfel de moment. Nu aștepți momentul potrivit, trebuie să-l faci tu de neuitat, așa cum toți o spun.


Deși se termină toamna, vremea este încă plăcută. Colegele mi-au spus că anotimpurile Angliei sunt blânde... Anotimpul meu începe și se sfârșește printre rânduri, printre rândurile cărților scrise de oameni ca mine; începe și se sfârșește într-un dor sălbatic, ce nu amorțește cu nimic.


Dac-ai ști cu câtă amărăciune privesc acum la ultima seară petrecută împreună... Cât de mult o urăsc pe mătușa Angela! Și cât de tare mă detest că i-am dat ascultare, că i-am urmat sfatul când mi-a zis:

- Dacă persoana pe care-o iubești alege să plece din viața ta, n-o săruta de rămas bun. Zâmbește-i și mulțumește-i pentru tot ce-ați trăit. Plângi când e destul de departe ca să nu-ți vadă lacrimile, să nu-ți audă suspinele, dar niciodată să nu plângi în fața ei. Ai auzit? Niciodată!


Așa am făcut...am zâmbit și te-am lăsat să pleci.

Câteva momente nu mi-am putut dezlipi spatele de ușă. Durerea mă țintuia în loc, durerea sau poate mândria... și-mi simțeam sufletul sfâșiat la propriu. M-am scurs într-un final, ca o picătură de ploaie pe geam și-abia când am atins cu genunchii podeaua de lemn, mi-am dat voie să plâng. Mi-am condamnat sufletul la suferință și regrete. Dac-aș putea da timpul înapoi, ți-aș cuprinde obrajii în palme și ți-aș mulțumi din nou, printre săruturi, pentru tot ce-am trăit lângă tine..


Ideea unei legături între oameni este fericirea, iar noi am fost mereu fericiți. Noi am fost momentul perfect de fiecare dată când ne-am întâmplat în brațele destinului. ''


''Pactul cu diavolul''(Sophia)

M.Camelia


*Este interzisă copierea și distribuirea textelor, fără acordul autorului sau fără a se menționa sursa!

 

©2020 by Divinul feminin. Proudly created with Wix.com